Η ❝ MUSIC STEPS❞ είναι μία Κοινωφελής Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.). Δημιουργήθηκε από άτομα καταξιωμένα στον καλλιτεχνικό και επιχειρηματικό χώρο, που διαθέτουν κοινές κοινωνικές και πολιτιστικές ευαισθησίες και βαθιά πεποίθηση ότι «δεν αρκεί από μόνη της η ευαισθητοποίηση, αλλά χρειάζεται και δράση».

Στόxος

Σκοπός μας είναι η παροχή υπηρεσιών συλλογικής και κοινωνικής ωφέλειας, έτσι όπως ορίζονται στις παρ. 2 και 3 του αρ.2 του Ν.4430/2016 (ΦΕΚ 205/Α/31.10.2016). 

Το νήμα της αφήγησής μας φιλοδοξεί να δημιουργεί πολιτιστικά σχήματα και με αυτόν τον τρόπο να στηρίξουμε το πολιτιστικό «γίγνεσθαι» της εποχής μας και, με ευαισθησία και έμπνευση, να ανοίξουμε τους δρόμους για το αύριο.

Όραμα και Φιλοσοφία

Ζώντας στην εποχή που η παγκοσμιοποίηση γίνεται πράξη σε κάθε χώρο, έχουμε το όραμα και την αγωνία «να διατηρήσουμε, να μεταβιβάσουμε και να αξιοποιήσουμε δημιουργικά όλα αυτά, που η τέχνη σημαίνει. Αρμονία. Ισορροπία. Μέτρο. Ομορφιά. Αδελφοσύνη».

Βασικές μας αρχές:

  • Ο Πολιτισμός είναι μία δυναμική, πολυδιάστατη, μεταβαλλόμενη, ταυτόχρονα, όμως, και εξαιρετικά ευάλωτη έννοια, μέσα στον χρόνο και στον χώρο.
  • Και η Τέχνη έχει χρέος να «φυλάει Θερμοπύλες».
  • Ο καλλιτέχνης (δημιουργός και ερμηνευτής) αναλαμβάνει αυτόν τον ρόλο. Παίρνοντας τα γέλια, τα δάκρυα, τις αγωνίες, τους πόνους, τα πάθη, τα όνειρα, τα κάνει νότες, στίχους, εικόνες, χορούς και τα επιστρέφει στους ανθρώπους για να γαληνεύει τις ψυχές, να ζωγραφίζει χαμόγελα. Να τους θυμίζει να σηκώνουν το κεφάλι στον ουρανό και να ονειρεύονται.